Bagger-Sørensen Equity

BS Equity investerer med erfaring og styr på patenterne

Investeringsselskabet Bagger-Sørensen Equity A/S er nyt, men det har 107 års erfaring at trække på som en del af familievirksomheden Bagger-Sørensen, der blandt andet har udklækket guldæggene Dandy og Fertin Pharma.

For 2 år siden blev BS Equity etableret som et investeringsselskab med en industriel tilgang og med udkig efter langsigtede investeringer. På kort tid er 65 investeringer og 43 tilkøb skabt, og målet er 7-10 primære investeringer på længere sigt.

– Vi tænker som industrifolk, når vi vil skabe vækst og udvikle en virksomhed. Det handler om at se det fulde potentiale og få virksomheden til at vokse på den lange bane, og derfor er vi tilhængere af langsigtede investeringer, siger Søren Birn, der er administrerende direktør i BS Equity.

Når vi er i fasen, hvor vi undersøger en investering, briefer vi regelmæssigt Nicolai Kanved fra Kanved Patent Consulting. Han får hurtigt et overblik over, hvordan patentlandskabet ser ud i en teknologi - om der er andre patenter, og hvor stærkt et patent vil være, siger Søren Birn.

Søren Birn, administrerende direktør i BS Equity

Sundhed og verdensmål

Investeringsvirksomheden har 4 temaer, der gælder sundhed, trends inden for forbrugeradfærd og fødevarer, teknologi i produktionen og bæredygtighed. Derudover skal mindst ét af FN´s Verdensmål indgå i et køb eller en investering.

– Vores historie med blandt andet farmaceutiske produkter gør, at vi har stor erfaring og viden inden for disse områder. Jo flere temaer, vi kan krydse af, desto bedre er det. Én af vores investeringer er en virksomhed, der udvikler udstyr til at erstatte den traditionelle pasteurisering, og her kan vi sætte kryds ved alle temaer, men sådan er det ikke hver gang, fortæller Søren Birn.

Han er tidligere direktør i Gumlink A/S og Fertin Pharma A/S, og han kender virksomhedernes liv og udfordringer fra chefstolen, hvilket øger BS Equitys kompetencer i samarbejdet med dem.

– Vi kommer med en erfaring fra at lede og kender den daglige drift. Man kan ikke styre en virksomhed gennem et excelark, da det er mennesker og processer, der skal fungere sammen. Alt går ikke efter en lige snor, men hvis man får de rette mennesker til at spille sammen med systemer og har en klar strategi, er det et godt udgangspunkt, siger Søren Birn.

Tæt på virksomhederne

Når BS Equity investerer, holder virksomheden tæt kontakt til den nye virksomhed. For Søren Birn handler det om at stille viden og netværk til rådighed, vise interesse og ikke blot nøjes med at kigge forbi 4 gange om året til bestyrelsesmøder.

Ved investering og køb af virksomheder kan BS Equity læne sig op ad 107 års erfaring med innovation, strategi og ledelse, men når det kommer til patenter og rettigheder, har virksomheden brug for rådgivning.

– I nogle cases kigger vi meget på, om der er opfindelser, og hvordan de eventuelt kan beskyttes med patenter. Produktet kan godt være smart, men hvis det nemt kan kopieres, er det måske ikke en god investering. Det handler også om differentiering i markedet og risikoprofil. Når vi er i fasen, hvor vi undersøger en investering, briefer vi regelmæssigt Nicolai Kanved fra Kanved Patent Consulting. Han får hurtigt et overblik over, hvordan patentlandskabet ser ud i en teknologi – om der er andre patenter, og hvor stærkt et patent vil være, siger Søren Birn.

Udfordre patenter

BS Equity trækker på ekspertise fra rådgivere i forbindelse med ansøgninger om nye patenter, men lige så ofte, når det gælder en virksomheds mulighed for at agere uden at bryde andre patentrettigheder, også kaldet ”freedom-to-operate”. Det er her risikoprofilen med IPR bliver vurderet.

– Vi har brug for at vide, i hvor høj grad vi har fri bane rent kommercielt i forhold til eksisterende patenter fra konkurrerende virksomheder. Vi får opstillet nogle scenarier i forhold til patentlovgivningen og det at gå imod patentet. Hvis det vurderes, at der ikke er ”freedom-to-operate”, er det selvsagt en udfordring for at går videre med investeringen, fortæller Søren Birn.

BS Equity har blandt andet brugt rådgivning fra Kanved Patent Consulting i forbindelse med at udfordre et patent på det amerikanske marked, hvor det efter nærmere undersøgelser viste sig, at der var nogle muligheder for at omgå patentet, hvilket førte til en succesfuld investering.

– Vi har haft et fint samarbejde med Nicolai Kanved gennem flere år. Fordelen er, at vi ringer direkte til ham, og han er hurtig til at danne sig et overblik. Nicolai er ikke kun kompetent, når det gælder det patentretslige, men han er også stærk, når det gælder den tekniske sammenhæng – han forstår sagens kemi, biologi og teknologi, understreger Søren Birn.

Hvorfor har BS Equity A/S valgt os?

Administrerende direktør Søren Birn giver her fire grunde til, hvorfor BS Equity har valgt Kanved Patent Consulting som deres patentbureau.
  1. Kanved er dygtig til at skabe overblik over patentlandskabet
  2. Ekspert i freedom-to-operate analyser
  3. Vi kan ringe direkte til Nicolai
  4. Kanved forstår teknologien

Hvilke opgaver løser vi?

Kanved Patent Consulting arbejder for BS Equity A/S med:

  • Rådgivning vedrørende IPR og patenter
  • Ad hoc opgaver og sparring
  • Vurdering af ”freedom-to-operate” i forbindelse med investering/opkøb
  • Vurdering af værdien og styrken af IPR i forbindelse med investering/opkøb

Fakta om BS Equity A/S

På baggrund af mere end 100 års erfaring med entreprenørskab og opbygning af kendte og veldrevne virksomheder investerer Bagger-Sørensen Equity A/S i mindre og mellemstore virksomheder med vækstpotentiale. 

De investerer i virksomheder, hvor de tror på, at deres aktive ejerskab og kapital kan understøtte den enkelte virksomheds mulighed for at forfølge ambitiøse mål.

De udvikler virksomheder ansvarligt og med et balanceret hensyn til samfundsinteresser, kunder, medarbejdere, partnere og ejere.

De er altid åbne for en drøftelse af mulige investeringer. Hvad enten beslutningen om at sælge eller søge en partner allerede er taget, eller der er tale om tidlige overvejelser, så vil de gerne i dialog.

Kontakt

Nicolai Kanved

European Patent Attorney

Del siden:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt os

Bliv ringet op

Denne hjemmeside anvender cookies. Du accepterer dette ved at klikke OK eller gå videre.