European Patent Office

19/11/2020

Nu bliver det obligatorisk med videokonference, når der skal afholdes mundtlige forhandlinger hos European Patent Office.

I lyset af COVID-19 har European Patent Office besluttet, at alle mundtlige forhandlinger i opposition proceedings skal afholdes ved hjælp af videokonference (VICO) fra og med den 4. januar 2021. Mundtlige forhandlinger, der ikke kan afholdes ved hjælp af videokonference, udskydes til efter den 15. september 2021, hvis der er tungtvejende begrundelser. Mundtlige forhandlinger i examination proceedings vil fortsat skulle afholdes ved hjælp af VICO.

Hvordan ser perspektiverne ud efter covid-19?

Det er endnu uklart, hvor længe European Patent Office forventer, de obligatoriske videokonferencer skal vare. Typisk er mundtlige forhandlinger med fysisk fremmøde et vigtigt redskab for patenthaver og en kærkommen chance til at forklare sig. I indsigelsessager er oral proceedings altid en naturlig afslutning på en proces, hvor både patenthaver og opponent får lejlighed til at fremlægge en overbevisende forklaring.Flere European Patent Attorneys er bekymrede for tendensen i lyset af pandemien, og videokonferencer kan sagtens gå hen og ændre dynamikken i oral proceedings. Og hvad med fremtiden? Vil European Patent Office benytte lejligheden og gøre videokonferencer permanente? Der kunne være et økonomisk perspektiv, men det kunne også betyde, at retten til at blive hørt kan blive undertrykt.


Kontakt

Nicolai Kanved

European Patent Attorney

Del siden:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontakt os

Bliv ringet op

Denne hjemmeside anvender cookies. Du accepterer dette ved at klikke OK eller gå videre.